סיורים בירושלים
סיור "קלאסי" בעיר העתיקה
סיור בעיר העתיקה המהווה טעימה ממה שיש לעיר העתיקה להציע- קצת אוכל, קצת קדושה והרבה הרבה יופי.
בעקבות עדות לא מוכרות בעיר העתיקה
בעיר העתיקה שוכנות כבר מאות שנים קהילות ייחודיות שאינן מוכרות לציבור הישראלי - נבקר בכנסיות, בבתים ובמסגדים של האנשים שמרכיבים את הפסיפס של העיר העתיקה - האפריקאים, הקראים, הקופטים ועוד ועוד...
סיור בעקבות יזמות חברתית-קהילתית - בין נחלאות לעיר העתיקה דרך מוסררה
כיצד הפכה ירושלים לחממה לגידול מיזמים חברתים, פוליטים וחברתיים. נבקר במרכז אמנים ומלאכות קדומות, בקואופרטיב מזון, בארגון צדקה קתולי, במרכז האפריקאי-מוסלמי ועוד ועוד.
הרובע הנוצרי
הרובע הנוצרי מכיל בתוכו כמה מן האתרים החשובים ביותר עבור העולם הנוצרי. נסייר בכנסיית הקבר על אתריה השונים בצורה מעמיקה. כמו כן, נבחין בהבדלים בין הזרמים השונים ובייצוג החזותי שלהם ברחבי העיר העתיקה. בנוסף, נעסוק במצבם ומעמדם של תושביה הנוצרים של ארץ הקודש ובאתגרים הניצבים בפניהם.
רחוב הנביאים
עם היציאה מהחומות, בסוף המאה ה-19, הפך רחוב הנביאים לרחוב קוסמופוליטי המושך אליו דמויות ססגוניות- נזירים אתיופים, רבנים יהודים, אמנים, מורדים ועוד… נפגוש את הבתים ההיסטוריים, את סיפורי האהבה ואת הדמויות שעשו היסטוריה ויצרו את ירושלים המודרנית.
רחביה וטלביה
שתי שכונות צמודות שמהוות תמונת ראי זו לזו. רחביה הוקמה בתקופת המנדט כשכונה אליטיסטית יהודית. כל המי ומי של התנועה הציונית, כמו גם המוסדות הציונים עצמם השתכנו ברחביה. רחוב אחד ליד נבנתה שכונת טלביה, שכונת הפאר הערבית. עם השנים הפך אזור רחביה-טלביה למרכז היוקרתי של ירושלים ובו התגוררו רבים מגיבורי תקופת המנדט. בנוסף לעיסוק בתקופת המנדט, נבחן את השינויים בטלביה של אחרי מלחמת העצמאות- מי עזב, מי נכנס ומי מתגורר בה היום.
המושבה הגרמנית
סיפורם של הטמפלרים, קבוצת הגרמנים שהגיעה לארץ על מנת לזרז את הגאולה ותרמה רבות להתפתחות הארץ במחצית השנייה של המאה ה-19. נתרשם מהבתים המיוחדים, מהרחובות הציוריים ומקולנוע סמדר שאין שני לו.
לאורכו של רחוב יפו
רחוב יפו, ציר היסטורי שהוביל את הבאים לירושלים ממערב, משקף במידה רבה את השינויים שחלו בעיר עם המעבר למודרנה- תחנות המשטרה העות'מאניות, תיבות הדואר הבריטיות והנאומים של ביבי ובגין בכיכר ציון.
בעקבות חדירת המעצמות לארץ הקודש
מה עשו הצרפתים, הרוסים, הגרמנים, הבריטים והאיטלקים בירושלים של המאה ה-19? וכיצד השפיעו על הגיאוגרפיה של ירושלים? מדוע יש שני שערים בשער יפו? איפה אוכלים שטרודל אוסטרי ורואים צריח איטלקי? על כל אלו ועוד הרבה שאלות נענה בסיור שמוקדש למעצמות האירופאיות והנוכחות שלהם בירושלים.
ירושלים של ימי בית ראשון ושני
מסע בזמן אל עבר ירושלים ההיסטורית - נקבות המים, הרחובות, הארמונות, הכתובות וכל מי שיעזור לנו לשחזר את החיים בירושלים לפני 2000 ו-3000 שנה.
הר ציון
הר ציון, האח החורג של הר הבית, הוא מוקד למפגש / מתיחות / פולמוס בין שלוש הדתות.
על שטח קטן מאוד ישנו ריכוז בלתי רגיל של אתרים מקודשים; קבר דוד, חדר הסעודה האחרונה, כנסיית דורמציון ועוד. מעבר לעיסוק באתרים עצמם, נבחן את המפגש הבין-דתי בהר ציון ונראה כיצד המסורות השונות משתלבות או מתעמתות זו עם זו.
דרך שכם
הדרך הראשית במזרח ירושלים טומנת בחובה הפתעות רבות - מערות קבורה עתיקות, מלונות פאר, מלון האוריינט האוס, כנסיות ועוד ועוד…
יושבים על הגדר
סיור בעקבות קבוצות נוצריות "מבלבלות". יהודים שמתפללים לישוע, נוצרים שמתפללים לישועת עם ישראל, בסיור שמאתגר את כל מה שחשבתם על יחסי יהודים-נוצרים.
עין כרם
השילוב המושלם של טבע, קדושה והיסטוריה. סיור אל הכפר המלא בעוד ועוד סיפורים. נבקר בכנסייה הרוסית בעלת כיפות הזהב, במעיין ובמקום הולדתו של אחד היהודים המשפיעים בהיסטוריה- יוחנן המטביל, ועוד.
הר הזיתים - ההר אשר מקדם
המסורת היהודית, המוסלמית והנוצרית ייעדה להר הזיתים תפקיד מכריע באחרית הימים. נבחן כיצד "הייעוד" השפיע על הר הזיתים- מי נקבר בהר ומי בכה עליו, אילו כנסיות הוקמו בו וכמובן… נהנה מהנוף הנשקף ממעלה ההר.
מוסררה
בעקבות פנתרים שחורים, ערבים עשירים, חסידי ברסלב ובתי ספר למוזיקה אלקטרונית. כן, כל זה בשכונה אחת.
פרידה מסיבוב מוצא
כבר כיום, "סיבוב מוצא" הוא היסטוריה. השינויים במרחב בעקבות בניית הרכבת, הכביש החדש, הגשר והמנהרות שינו את מרחב עמק מוצא עד לבלי היכר. לרגל השינויים, נצא למסע מחווה לאזור עמק מוצא, עמק בעל חשיבות יוצאת דופן בדבר ימיה של הארץ.